Henkilötietojen käsitteleminen

Verkkokaupan kajakki-seabird.fi henkilötietojen vastaava käsittelijä on

Ceranos Invest OÜ

Y-tunnus 11093648

Osoite: Kaisa, Kalesi küla, Raasiku vald 75207, Harju mk, Eesti

Puhelin +358 41 485 2415

Sähköpostiosoite info@kajakki-seabird.fi

 

Millaisia henkilötietoja käsitellään

  •       nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite;
  •       tuotteiden toimitusosoite;
  •       pankkitilin numero;
  •       tilausten ja palveluiden maksaminen ja maksamiseen liittyvät tiedot (ostohistoria);
  •       asiakastuen tiedot.

Minkä takia henkilötietoja käsitellään

Henkilötietoja käytetään asiakkaan tilauksen käsittelyyn ja tuotteiden toimittamiseksi.

Ostohistorian tietoja (oston päivämäärä, tuote, lukumäärä, asiakkaan yhteystiedot) käytetään tilattujen tuotteiden ja asiakastoivomusten analysointiin.

Pankkitilin numeroa käytetään asiakkaiden maksujen palautukseen.

Henkilötietoja kuten sähköpostiosoite, puhelinnumero, asiakkaan nimi käsitellään tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseen liittyvien kysymysten ratkaisuun (asiakastuki).

Verkkokaupan käyttäjän IP -osoitetta tai muita verkkotunnisteita käsitellään verkkokaupan kuin tietoyhteiskunnan palvelun tarjoamiseksi ja verkkokäytön tekemiseen.

Oikeusperusta

Henkilötietojen käsittely tapahtuu asiakkaan kanssa solmitun sopimuksen perusteella.

Henkilötietojen käsittely tapahtuu laillisen velvoitteiden täyttämiseksi, (esim, kirjanpito ja kuluttajariitojen ratkaisu).

Vastaanottajat, joille henkilötiedot välitetään

Henkilötiedot välitetään verkkokaupan asiakastuelle ostojen ja ostohistorian käsittelyyn ja asiakkaiden ongelmien ratkaisua varten.

Nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite välitetään asiakkaan valitseman kuljetuspalvelun tarjoajalle. Kun kyseessä on kuriirilla toimitettavalla tuotteella välitetään yhteystietojen lisäksi myös asiakkaan osoite.

Kun verkkokaupan kirjanpito tapahtuu palvelun tarjoajan puolelta välitetään henkilötiedot palveluntarjoajalle kirjanpito toimenpiteiden tekemistä varten.

Jotta sinulle voidaan tarjota Klarnan maksutapoja, välitämme sinusta tietoa Klarnalle, kuten yhteystietosi ja tiedot tilauksesta, jotta Klarna voi arvioida, voidaanko sinulle tarjota eri maksutapoja, ja tarjota sinulle sopivat maksutavat.

Löydät lisätietoa Klarnasta täältä. Henkilötietojasi käsitellään soveltuvan tietosuojalainsäädännön ja Klarnan tietosuojaselosteen mukaisesti.

Henkilötietoja voidaan välittää tietoyhteiskunta palveluiden tarjoajille, kun se on tarpeellista verkkokaupan toimivuuden tai liiketoiminnan turvaamiseksi. 

Kun asiakas on ilmaissut toiveensa saada kohdistettuja tarjouksia erilaisissa verkkoyhteisöissä (esim. sosiaalisen median kanavat, Google mainosverkostoa käyttävät yhteisöt jne.), teksti- tai sähköpostiviestinä voidaan henkilötietoja (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero) välittää vastaavaa palvelua tarjoavalle yhteistyökumppanille.

Turvallisuus ja pääsy tietoihin

Henkilötietoja säilytetään palveluntarjoajan https://kajakki-seabird.fi palvelimissa, jotka sijaitsevat Euroopan Unionin jäsenmaissa. Tietoja voidaan välittää maihin, joiden tietosuoja tason Eurooppa komissio on arvioinut riittäväksi sekä Yhdysvaltalaiselle yritykselle, joka on liittynyt Euroopan tietosuojajärjestelyyn (Privacy Shield) säännöksillä.

Pääsy henkilötietoihin on verkkokaupan työntekijöillä, jotka saavat tutustua henkilötietoihin ratkaistakseen verkkokaupan käyttämiseen liittyviä teknisiä kysymyksiä ja tarjota asiakastukipalvelua.

Verkkokauppa kehittää asianmukaisia fyysisiä, organisaattorisia ja tietoteknisiä turvatoimia suojaamaan henkilötietoja satunnaisen ja laittoman hävittämisen, katoamisen, muuttumisen tai luvattoman sisäänpääsyn tai varalta.

Henkilötietojen välittäminen verkkokaupan valtuutetulle käsittelijälle (esim. kuljetuspalvelun tarjoaja ja liiketoiminta) henkilötietojen käsitteleminen tapahtuu verkkokaupan ja valtuutetun käsittelijän välillä solmitun sopimuksen perusteella. Valtuutetut käsittelijät ovat velvoitettuja takaamaan henkilötietojen käsittelyssä asianmukaisia suojamenetelmiä.

Henkilötietojen tarkistus ja korjaaminen

Henkilötietoja voi tarkastaa ja tehdä korjauksia verkkokaupan käyttäjäprofiilissa. Jos osto on suoritettu ilman käyttäjätiliä voi henkilötietoja tarkistaa asiakastuen kautta.

Hyväksymisen peruutus

Kun henkilötietojen käsittely tapahtuu asiakkaan hyväksynnän pohjalta, on asiakkaalla oikeus peruuttaa hyväksyntä tiedottamalla asiasta asiakastukeen sähköpostitse.

Säilyttäminen

Verkkokaupan asiakastilin sulkemisella poistetaan henkilötiedot, paitsi jos tietoja on tarpeellista säilyttää kirjanpitoa tai kuluttajariidan ratkaisua varten.

Kun verkkokaupassa on suoritettu osto ilman asiakastiliä säilytetään ostohistoriaa kolme vuotta. Maksuihin ja kuluttajariitoihin liittyvissä riita-asioissa säilytetään henkilötietoja vaatimusten täytäntöönpanoon tai säilyttämisajan päättymisen asti (kolme vuotta).

Kirjanpitoon tarvittavia henkilötietoja säilytetään seitsemän vuotta.

Poistaminen

Henkilötietojen poistamiseksi tulee ottaa yhteytä asiakastukeen sähköpostitse info@kajakki-seabird.fi Poistopyyntöön vastataan viimeistään kuukauden sisällä ja vahvistetaan tietojen poistoaika.

Siirto

Sähköpostitse esitettyyn siirtopyyntöön vastataan viimeistään kuukauden aikana. Asiakastuki tarkistaa identiteetin ja tiedottaa siirtämiseen soveltuvista henkilötiedoista.

Suorapostitustiedotteet

Sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa käytetään suorapostitustiedotteiden lähettämiseen, kun asiakas on antanut vastaavan hyväksyntänsä Jos asiakas ei halua saada suorapostitustiedotteita tulee valita sähköpostiviestin otsikkoa vastaava viite tai ottaa yhteyttä asiakastukeen.

Kun henkilötietoja käsitellään suoramarkkinointi tarkoituksella (profilointi) on asiakkaalla oikeus omien henkilötietojensa alkuperäisen kuin myös tulevien käsittelyn, mukaan lukien suoramarkkinointiin liittyvän profiilianalyysin tekemisen suhteen esittää milloin tahansa vastaväitteitä tiedottamalla niistä asiakastukea sähköpostitse.

Riitojen ratkaisu

Henkilötietojen käsittelyyn liittyvien riitojen käsittely tapahtuu asiakastuen sovittelun kautta: +358 41 485 2415 ja sähköpostiosoite info@kajakki-seabird.fi

 Valvontaviranomainen on tietosuojavastaava Tietosuojavaltuutetun toimisto (tietosuoja@om.fi).